Barri i Camí escolar


Barri i Camí Escolar

Benvingudes a la Comissió de Barri i Camí Escolar!

La nostra comissió pretén educar i donar seguretat als infants (de 3r a 6è curs) a l’hora d’anar i tornar sols de l’escola i d’integrar l’AFA dins la Xarxa d’AMPAs del Barri del Poble Nou que organitza diverses activitats conjuntes entre les escoles i esdeveniments del Barri.

Qui som?

Camí Escolar

La nostra comissió forma part de la Macrocomissió Camí Escolar (MCCE), que integra 14 centres d’estudis del barri del Poblenou, i a diferents representants de l’administració local: El Districte de Sant Martí, L’Institut Municipal d’Educació, l’Àrea de Prevenció, Mobilitat i Seguretat i el Servei d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana.

Podeu possar-vos en contacte amb nosaltres per col.laborar amb la comissió o expressar-nos qualsevol dubte per correu electrònic.

Barri

Podeu possar-vos en contacte amb nosaltres per col.laborar amb la comissió o informar-nos d’alguna activitat que pugui ser d’interès per a la nostra comunitat escolar per correu electrònic.

Què fem?

Camí Escolar

El projecte del Camí Escolar és una iniciativa destinada a impulsar la recuperació de l’espai públic com a espai de relació i convivència. Des del mateix projecte la idea és educar sobre la mobilitat i fomentar l’autonomia de nens i nenes a partir de 8 anys per anar i tornar de l’escola de manera segura.

Mai no és prou aviat per començar el procés de sensibilització i per treballar junts en l’objectiu d’augmentar la seguretat en els recorreguts que fan els i les nostres fills i filles cada dia per arribar a l’escola i tornar a casa.

Trobareu tota la informació sobre aquest projecte al web de l’Ajuntament de Barcelona.

Barri

Organitzem activitats com ara passejades populars, rasclets solidaris, etc. i us imformem d’altres activitats que organitzen altres AFAs de la nostra xarxa per afiançar els vincles del barri.

Projectes

#RevoltaEscolar

L’AFA es va adherir el curs 2020-2021 al moviment #RevoltaEscolar i Eixample Respira a on prop de 40 escoles de Barcelona i diferents associacions, s’hi han sumat per tal de demanar la reducció de la contaminació, el trànsit i el soroll i alhora més garanties de seguretat per als infants al voltant dels entorns escolars.

L’acció més directa d’aquest moviment, ha estat els talls de carrers, motiu pel qual hem anat organitzant actes reivindicatius un divendres al mes, amb activitats, tallers i venda d’esmorzars per engrescar les famílies i dinamitzar el tall de carrers que dura entre 1 hora i 1 hora i 2 quarts.

Més informació

Fluvià Respira

Durant el primer trimestre del 2020, l’AFA va encarregar a l’empresa 4sfera l’anàlisi de la qualitat de l’aire al centre. Tot i que les lectures es van haver d’aturar degut al confinament, l’informe de la qualitat de l’aire que es va generar i les seves dades continuen tenint validesa donat que els nivells de trànsit actuals tornen a ser similars als d’abans de la pandèmia.

A l’informe, queda clar que el punt de més contaminació registrat s’ubica al sorral d’infantil. Aquest fet es produeix pel trànsit que s’atura al semàfor que hi ha en aquell punt del carrer Pujades. A més, les dues benzineres que hi ha davant de l’escola també incrementen el trànsit rodat de la zona, en general, i del carrer Pujades, en particular.

Com ja sabreu, el vehicles emeten partícules fines i gasos contaminants que afecten, sobretot, els més petits i, per això, és important que les famílies del Fluvià tinguin a l’abast les dades que es desprenen d’aquest informe.

Juntament amb l’equip directiu de l’escola hem estudiat diverses estratègies per millorar la qualitat de l’aire de la zona del sorral d’infantil com ara moure el sorral de lloc o col·locar un mur vegetal que filtri les partícules i els gasos. Aquesta última opció és la més valorada. Per això, durant el curs 2021-2022, es col·locarà una jardinera de grans dimensions a la cantonada del carrers Fluvià i Pujades on s’hi plantaran enfiladisses que facin de pantalla per reduir l’arribada de gasos i partícules contaminants al sorral.

Descarregueu-vos l’informe de 4sfera


Un mes, una causa: Millorem l’entorn del Fluvià

Quan acompanyem o recollim als nostres infants, quan ens quedem a jugar al voltant de l’escola, sovint veiem coses que ens fan pensar que caldria millorar per tal que aquests moments siguin més relaxats i segurs.

Per aquest motiu, la Comissió de Barri i Camí Escolar ens hem posat en marxa per facilitar un canal a on rebre les propostes de les famílies i vehicular-les per tal resoldre-les.

A partir del mes de maig volem crear un missatge mensual reivindicant o fent arribar queixes i propostes de millora de l’entorn a aquells ens o institucions amb competència per a posar solucions.

El mes previ us demanarem que ens envieu les vostres aportacions amb la màxima informació possible i, una vegada treballada, l’enviarem durant el mes següent per a que arribi a totes les famílies i us hi pugueu sumar i ajudar-nos a fer força per a trobar solucions allà on s’hagin de gestionar.

MAIG

Contenidors massa a prop de l’accès a l’escola pel carrer pujades

Voleu fer-nos una proposta?


Darreres entrades sobre Barri i Camí Escolar