Preguntes freqüents


FAQs

Hi ha dues maneres de donar-se d’alta d’una activitat extraescolar:

On-line

Podeu fer servir els formularis que trobareu a la pàgina d’extraescolars sota cadascun dels proveïdors, fent clic al botó “INSCRIU-TE!”.

Empleneu el formulari amb totes les dades obligatòries i cliqueu al botó d’enviar. Rebreu un correu electrònic de confirmació d’enviament de la sol·licitud d’alta als pocs minuts al correu que hagueu indicat al formulari. Si no el rebeu, si-us-plau reviseu la carpeta de correu brossa del vostre servidor de correu.

En cas de no haver-hi places disponibles, la Lorena de Coordinació d’Extraescolars es posaria en contacte amb vosaltres per notificar-vos-ho i restaríeu en llista d’espera.

Presencialment

Podeu fer la vostra inscripció omplint els formularis impresos de que disposa la Lorena de Coordinació d’Extraescolars. Podeu recollir-los i entregar-los emplenats en el seu horari habitual de 16:30 a 18:30 de dilluns a divendres.

La Lorena us informarà de si queden places disponibles en el moment o, en cas de no haver-ne, si voleu, romandríeu en llista d’espera.

Kids&Us i MúsicActiva funcionen de manera diferent. Les famílies que s’inscriuen per primer cop amb aquest dos proveïdors ho hauran de fer omplint el formulari d’alta on-line o presencialment. Les famílies que ja han estat inscrites l’any anterior, reben instruccions del proveïdor directament per renovar la seva inscripció per correu electrònic i no cal que emplenin el formulari que hi ha penjat a la pàgina d’extraescolars o que entrega la Lorena de Coordinació d’Extraescolars en paper.

ATENCIÓ: Per poder inscriure’s en una activitat extraescolar cal ser soci de l’AFA. Podeu accedir al formulari aquí.

Les activitat extraescolars comencen el primer dia de cada trimestre, excepte a principi de curs que comencen a l’octubre.

Primer trimestre

INICI: 1 d’octubre 2020

FINAL: 21 de desembre 2020

Segon trimestre

INICI: 8 de gener 2021

FINAL: 26 de març 2021

Tercer trimestre

INICI: 6 d’abril 2021

FINAL: 22 de juny 2021

No us podeu inscriure en qualsevol moment. Hem establert una sèrie de torns d’inscripció que es corresponen amb els trimestres en que es divideix el curs.

TORN 1

Final de curs

TORN 2

Al setembre

TORN 3

Abans de Nadal

TORN 4

Abans de Setmana Santa

Les dates exactes us les farem arribar abans del començament del període d’inscripcions i les publicarem al web, a la pàgina d’extraescolars.

  • El Torn 1 està pensat per a aquelles famílies que ja van matricular a l’escola als seus infants l’any anterior.
  • El Torn 2, té un càrrec extra de 5€ per activitat inscrita, excepte en el cas de les famílies de nova incorporació a l’escola que no han de pagar aquest recàrrec.
Enguany i degut al COVID-19, el càrrec extra de 5€ per activitat inscrita al Torn 2 queda invalidat donat que els Torns 1 i 2 passen a ser un sol torn al setembre.

Malauradament, en ser un pagament puntual, el pagament s’ha de fer en efectiu a la Lorena de Coordinació d’Extraescolars en el seu horari habitual i sempre abans de l’inici de l’activitat extraescolar.

Enguany i degut al COVID-19, el càrrec extra de 5€ per activitat inscrita al Torn 2 queda invalidat.

Uns dies abans d’obrir el període d’inscripcions us farem arribar tota la informació pertinent i també la publicarem al web, a la pàgina d’extraescolars.

Per poder donar-se de baixa d’una activitat, cal enviar un e-mail al proveïdor amb còpia a la Lorena de Coordinació d’Extraescolars i a la Comissió d’Extraescolars, informant de la vostra decisió abans del dia 20 del mes anterior a l’aplicació de la baixa.

Si informeu desprès del dia 20, el proveïdor us carregarà el mes següent i la baixa no serà efectiva fins dos mesos desprès. És a dir, si informeu de la vostra decisió de donar-vos de baixa d’una activitat el dia 21 de gener, la baixa no serà efectiva fins a l’1 de març i el proveïdor us cobrarà el mes de febrer.

Els correus electrònics i telèfons dels actuals proveïdors són els següents:

Sí, però només per a les activitats de caire esportiu.

L’Ajuntament de Barcelona atorga ajuts públics a infants i adolescents amb una edat compresa entre els 6 i els 17 anys inclosos (excepte en el cas dels adolescents amb discapacitat intel·lectual que s’amplia fins als 19 anys), que practiquin esport fora de l’horari escolar en entitats organitzadores homologades per l’Institut Barcelona Esports.

Trobareu més informació sobre aquests ajuts a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, a l’apartat de subvencions i sota el títol de “Convocatòria de Subvencions a infants i joves per a la pràctica esportiva fora d’horari escolar”.

Per concórrer a aquesta convocatòria, que es publica al setembre, s’ha de fer per via telemàtica, a través de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, o bé de manera presencial. La presentació presencial es pot fer al registre de les oficines d’atenció ciutadana (OAC) amb cita prèvia.

Trobareu tota la informació al respecte a la Seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona cercant el tràmit “Subvencions a infants i joves per a la pràctica esportiva fora d’horari escolar”.

Sí. Per poder fer-la heu de posar-vos en contacte amb el proveïdor i sol·licitar-ho.

Els correus electrònics i telèfons dels actuals proveïdors són els següents:

Depèn del proveïdor. En el cas de Ceràmica i Pot d’Art, el preu inclou el material.

Kids&Us, MúsicActiva i Vernita inclouen el preu del seu material en una quota anual. El preu d’aquest material està indicat a la taula de preus.

Panorama Skate Club ofereix la possibilitat, a més, de llogar el material (skate i casc) per 7€/mes.

Les quotes de les activitats són mensuals i es giren a principis de mes.

En cas que ens retornin un rebut, les famílies hauran de córrer amb la despesa de tornar a girar el rebut.

Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb la Lorena de Coordinació d’Extraescolars, presencialment en el seu horari habitual (de 16:30 a 18:30 de dilluns a divendres), per telèfon (634 544 546) o via correu electrònic.


Els correus electrònics i telèfons dels actuals proveïdors són els següents:

En cas de suspensió per motius meteorològics es procedirà de la següent manera:

  • Entre les 15:30 i les 16:00 la Comissió d’Extraescolars comprovarà la previsió meteorològica pel mateix dia i es decidirà si es cancel·len o no les activitats afectades.
  • Entre les 16:00 i les 16:10, en cas de cancel·lació, rebreu un correu des de l’adreça de Coordinació informant-vos de la suspensió de les activitats afectades.

Per tant, preguem que ho tingueu en compte en la vostra planificació familiar, doncs el marge de temps és molt limitat.