Preguntes freqüents


FAQs

Hi ha dues maneres de donar-se d’alta d’una activitat extraescolar:

On-line

Podeu fer servir els formularis que trobareu a la pàgina d’extraescolars sota cadascun dels proveïdors, fent clic al botó “INSCRIU-TE!”.

Empleneu el formulari amb totes les dades obligatòries i cliqueu al botó d’enviar. Rebreu un correu electrònic de confirmació d’enviament de la sol·licitud d’alta als pocs minuts al correu que hagueu indicat al formulari. Si no el rebeu, si-us-plau reviseu la carpeta de correu brossa del vostre servidor de correu.

En cas de no haver-hi places disponibles, la Lorena de Coordinació d’Extraescolars es posaria en contacte amb vosaltres per notificar-vos-ho i restaríeu en llista d’espera.

Presencialment

Podeu fer la vostra inscripció omplint els formularis impresos de que disposa la Lorena de Coordinació d’Extraescolars. Podeu recollir-los i entregar-los emplenats en el seu horari habitual de 16:30 a 18:00 de dilluns a divendres.

La Lorena us informarà de si queden places disponibles en el moment o, en cas de no haver-ne, si voleu, romandríeu en llista d’espera.

Kids&Us funciona de manera diferent. Les famílies que s’inscriuen per primer cop amb aquest proveïdor ho hauran de fer omplint el formulari d’alta on-line o presencialment. Les famílies que ja han estat inscrites l’any anterior, reben instruccions del proveïdor directament per renovar la seva inscripció per correu electrònic i no cal que emplenin el formulari que hi ha penjat a la pàgina d’extraescolars.

ATENCIÓ: Per poder inscriure’s en una activitat extraescolar cal ser soci de l’AFA i no tenir cap deute pendent amb l’AFA o amb els seus proveïdors. Podeu accedir al formulari per fer-vos socis aquí.
Les inscripcions tenen la mateixa durada que el curs escolar en curs i no s’han de renovar cada trimestre.

En cas que una extraescolar es cancel·li, després d’estar confirmada, perquè no s’ha pogut arribar al mínim d’inscrits per poder dur a terme l’activitat o per causes alienes a l’AFA, contactaríem amb vosaltres per informar-vos-en i us donaríem la possibilitat, si existeix, d’inscriure-us a una activitat extraescolar que encara disposi de places lliures.

Les activitat extraescolars comencen el primer dia de cada trimestre, excepte a principi de curs que comencen a l’octubre.

Primer trimestre

INICI: 3 d’octubre 2022

FINAL: 22 de desembre 2022

Segon trimestre

INICI: 8 de gener 2023

FINAL: 31 de març 2023

Tercer trimestre

INICI: 10 d’abril 2023

FINAL: 22 de juny 2023

No us podeu inscriure en qualsevol moment. Hem establert una sèrie de torns d’inscripció que es corresponen amb els trimestres en que es divideix el curs.

TORN 1

Juny del curs anterior

TORN 2

Al setembre

TORN 3

Abans de Nadal

TORN 4

Abans de Setmana Santa

Les dates exactes us les farem arribar abans del començament del període d’inscripcions i les publicarem al web, a la pàgina d’extraescolars.

 • El Torn 1 està pensat per a aquelles famílies que ja van matricular a l’escola als seus infants l’any anterior.
 • Els Torns 2, 3 i 4 tenen un càrrec de 5€ per activitat inscrita, en concepte de matrícula, excepte en el cas de les famílies de nova incorporació a l’escola que no han de pagar aquest import.

Malauradament, en ser un pagament puntual, s’ha de fer en efectiu a la Lorena de Coordinació d’Extraescolars en el seu horari habitual i sempre abans de l’inici de l’activitat extraescolar. En cas de no abonar aquest import es denegarà l’accés de l’infant a l’activitat.

Uns dies abans d’obrir el període d’inscripcions us farem arribar tota la informació pertinent i també la publicarem al web, a la pàgina d’extraescolars.

Per poder donar-se de baixa d’una activitat, cal enviar un correu electrònic al proveïdor amb còpia a la Lorena de Coordinació d’Extraescolars i a la Comissió d’Extraescolars, informant de la vostra decisió abans del dia 20 (inclós) del mes anterior a l’aplicació de la baixa.

Si informeu desprès del dia 20, el proveïdor us carregarà el període següent (que pot ser el mes/bimestre/trimestre següent, depenent del compromís que requereixi l’activitat) i la baixa no serà efectiva fins que el compromís acabi.

És a dir, si informeu de la vostra decisió de donar-vos de baixa d’una activitat el dia 21 de març, la baixa no serà efectiva fins a l’1 de maig (si no hi ha requisits de permanència o la permanència és bimensual) o l’1 de juliol (si la permanència és trimestral) i el proveïdor us cobrarà els mesos corresponents.

Tingueu sempre en compte que algunes de les activitats tenen un compromís trimestral o bimestral i, per tant, encara que us doneu de baixa abans del dia 20 del mes en curs, aquesta no es farà efectiva fins que acabi aquest compromís, al cap de 2 o 3 mesos. No retorneu un rebut abans d’haver comprovat que esteu fora del període de permanència o us el retornaran amb el recàrrec corresponent.

Els correus electrònics i telèfons dels actuals proveïdors són els següents:

Sí, però només per a les activitats de caire esportiu. Per poder optar a una d’aquestes beques cal que l’infant tingui plaça confirmada en l’activitat abans de demanar-la.

L’Ajuntament de Barcelona atorga ajuts públics a infants i adolescents amb una edat compresa entre els 6 i els 17 anys inclosos (excepte en el cas dels adolescents amb discapacitat intel·lectual que s’amplia fins als 19 anys), que practiquin esport fora de l’horari escolar en entitats organitzadores homologades per l’Institut Barcelona Esports.

Actualment les activitats extraescolars que poden optar a aquestes subvencions són:

D’Acció Sant Martí:

 • Bàsquet 1, 2 i 3
 • Escacs inicial i avançat
 • Futbol Sala 1, 2 i 3
 • Karate Do
 • Patinatge artístic
 • Piscina

De Diver’s:

 • Dansa clàssica 1 i 2
 • Gimnàstica rítmica
 • La Troupe: acrobàcies i circ
 • Modern jazz dance
 • Skate inicial i avançat
 • Street dance
 • Teatre 1 i 2
 • Ioga en família (només 50%)

De A lo Cubano:

 • Zumba Jr.
 • Zumba kids

Trobareu més informació sobre aquests ajuts a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, a l’apartat de subvencions i sota el títol de “Convocatòria de Subvencions a infants i joves per a la pràctica esportiva fora d’horari escolar”.

Els infants amb Necessitats Educatives Especials (NEE) o diversitat funcional poden optar, no només a aquesta beca esportiva, sinò també a l’assignació d’un monitor de suport en aquelles activitats que l’ajuntament consideri integradores i per a infants de qualsevol edat.

Per concórrer a aquesta convocatòria, que es publica al setembre, s’ha de fer per via telemàtica, a través del web de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, o bé de manera presencial. La presentació presencial es pot fer al registre de les oficines d’atenció ciutadana (OAC) amb cita prèvia.

Trobareu tota la informació al respecte a la Seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona cercant el tràmit “Subvencions a infants i joves per a la pràctica esportiva fora d’horari escolar”.

Si hi esteu interessades, només heu de de posar-vos en contacte amb la Comissió d’Extraescolars i sol·licitar-ho. Farem el que podrem per a què els nostres proveïdors ho tinguin en compte.

Depèn del proveïdor. En el cas de Ceràmica, Artèxtil i Pre-costura, Costura Creativa i Pot d’Art, el preu inclou el material.

Kids&Us i MúsicActiva inclouen el preu del seu material en una quota anual. El preu d’aquest material està indicat a la taula de preus.

Les quotes de les activitats són mensuals, a excepció de Zumba kids, Zumba Jr i Ballem en família que són bimensuals, i es giren a principis de mes.

En cas que ens retornin un rebut, les famílies hauran de córrer amb la despesa de tornar a girar el rebut.

Caldrà que us poseu en contacte amb la Comissió d’Extraescolars i amb el proveïdor de l’estraescolar abans de retornar qualsevol rebut.

En cas que no pagueu un rebut, rebreu un correu instant-vos a fer-ho el més aviat possible. Si tot i això el rebut continua impagat, malauradament haurem de vetar l’entrada de tots els infants de la família a totes les activitats de l’AFA fins a què la situació es resolgui.

En cas que la situació d’impagament (tant de les activitats extraescolars, com del casal o les colònies d’estiu o dels 5€ per inscripcions a partir del Torn 2) no es modifiqui abans d’acabar el curs escolar, les famílies tindran vetada la inscripció a qualsevol activitat organitzada per l’AFA.

En qualsevol cas, tractarem aquestes situacions amb la flexibilitat oportuna, només cal que adreçeu la vostra demanda a la Secretaria de l’AFA.

Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb la Lorena de Coordinació d’Extraescolars, presencialment en el seu horari habitual (de 16:30 a 18:30 de dilluns a divendres), per telèfon (634 544 546) o via correu electrònic.

Els correus electrònics i telèfons dels actuals proveïdors són els següents:

En cas de mal temps, totes les activitats extraescolars que es facin a l’exterior, a excepció de patinatge artístic i skate, passaran a realitzar-se a l’interior amb pràctiques adaptades a l’espai.

Pel que fa a les excepcions de patinatge artístic i skate, en cas de suspensió per motius meteorològics, es procedirà de la següent manera:

 • Entre les 15:30 i les 16:00 la Comissió d’Extraescolars comprovarà la previsió meteorològica pel mateix dia i es decidirà si es cancel·len o no les activitats afectades.
 • Entre les 16:00 i les 16:10, en cas de cancel·lació, rebreu un correu des de l’adreça de Coordinació informant-vos de la suspensió de les activitats afectades i els infants romandran a l’escola en règim d’acollida sense cost addicional.

En qualsevol cas, la recollida serà a l’hora i per la porta habituals.

Les extraescolars que caiguin en dia de lliure disposició o de festa de l’escola NO es recuperaran ni es bonificaran.

El preu mensual de les activitats extraescolars està calculat en base al nombre total de sessions que es fan durant l’any escolar. Aquest preu es divideix desprès entre el nombre de mesos lectius i d’aquí en surt el preu mensual.

Els infants d’altres escoles que vulguin inscriure’s en les activitats extraescolars del Fluvià caldrà que facin la seva sol·licitud per escrit a la Comissió d’Extraescolars.