La Lileta del Poblenou


La Lileta del Poblenou

Xarxa d’AFAs per una educació feminista

S’ha fet realitat un gran projecte de coeducació: una xarxa d’Associacions de Famílies de les escoles i instituts del barri que té per objectiu sensibilitzar la comunitat educativa.

Logo Lileta

Qui som?

Som la Lileta del Poblebou (Xara d’AFA’s per a una educació Feminista) impulsada per les AFAs de les escoles La Llacuna del Poblenou i Fluvià i amb la col·laboració d’altres AFAs i AMPAs com les de La Flor de Maig, Marbella, Bogatell, l’Arenal de Llevant, així com les dels instituts Maria Espinalt i Quatre Cantons.

La Lileta té per objectiu sensibilitzar la comunitat educativa per tal que s’implementi de manera real i efectiva la coeducació feminista a totes les escoles i instituts del barri.

Què és la coeducació?

La coeducació és l’acció educativa que proporciona estratègies per transformar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades que encara existeixen per a cada gènere. És una mirada transversal que afavoreix l’equitat real entre nes i nenes, tenint en compte i naturalitzant totes les opcions sexuals i de gènere. Es tracta de convertir l’escola en un lloc segur i lliure d’etiquetes que perpetuen la desigualtat.

Si voleu col·laborar amb nosaltres contacteu a laliletadelpoblenou@gmail.com. També ens trobareu a Facebook i a Instagram.

Quins aspectes té en compte la coeducació?

  • Visibilitzar a les dones i altres col·lectius històricament invisibilitzats per a que tots els nens i nenes disposin de referents positius.
  • Dotar d’eines i recursos a l’escola per minimitzar la segregació per gènere en els diferents espais i activitats de joc i lleure, i treballar per l’ús equitatiu de la totalitat d’espais de l’escola.
  • Minimitzar l’impacte social d’estereotips i rols de gènere que condicionen als infants i oferir referents de masculinitats i feminitats saludables.
  • Introduir la gestió emocional, l’educació afectivosexual i la diversitat de gènere com a forma de prevenir diferents formes de violència entre iguals a l’escola o institut.

Com ho farem?

A través de diferents activitats socioculturals obertes a tota la comunitat educativa, així com al barri. També es realitzaran activitats que promoguin la reflexió i la formació amb infants, famílies, mestres i altres professionals vinculats a l’escola.


Darreres entrades sobre la Lileta del Poblenou