Festes


Festes

Benvingudes a la Comissió de Festes!

La nostra comissió pretén ajudar a les colles encarregades d’organitzar les festes de l’escola donant-les el millor suport logístic.

Fem la festa neta amb gots reutilitzables
La colla gegantera i els tabalots sempre presents!
La castanyada amb els seus panellets
La tant esperada rua de Carnaval
St. Jordi i les seves roses
El sorteig de paneres de la festa d’hivern
Tallem els carrers per un aire més net!

Qui som?

La Comissió de Festes va revifar l’any 2022 i encara busca més famílies voluntàries que vulguin formar part d’aquest projecte. Necessitem idees noves i moltes mans per poder tirar endavant tota la joia i gresca que volem repartir entre la resta de famílies del Fluvià!

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per col·laborar amb la comissió o informar-nos d’alguna activitat que pugui ser d’interès per a la nostra comunitat escolar per correu electrònic.

Què fem?

Per tal d’implicar a totes les famílies de l’Escola i alleugerar la càrrega que implica l’organització de festes, l’AFA i l’Escola vam decidir que encarregaríem l’organització de les festes més sonades a les colles. D’aquesta manera no només inculcàvem el sentiment de comunitat, sinó que, al mateix temps, concienciàvem a les famílies de tota la feina que hi ha darrera de l’organització d’activitats per part de l’AFA.

Tot i això, considerem que calia un petit ajut i per això la Comissió de Festes és la eina que tenen les famílies per poder organitzar les festes obertes a les famílies que celebrem al llarg del curs. Gestionem el pressupost, els proveïdors més habituals, el material i recursos ja disponibles a l’AFA i us assessorem amb l’experiència que tenim adquirida d’altres anys.

Una de les activitats comunes a totes les festes és la venda de menjar (principalment elaborat per les pròpies famílies) i begudes al nostre servei de bar. Els diners que recaptem amb aquesta vendes es destinen íntegrament a projectes de millora de l’escola i a activitats organitzades per l’AFA.

Festes

Actualment les festes que organitzem des de l’AFA són les següents:

Quina colla l’organitza?

Les colles d’I4

Quan s’organitza?

Octubre/Novembre

Què celebrem?

Ha començat el curs i ¡hi ha noves famílies al Fluvià! Volem que se sentin com a casa i coneguin més la nostra comunitat. Els hi mostrem entre tots?

Les famílies d’I4 organitzen activitats a diferents espais de l’escola, algunes amb suport dels proveïdors d’extraescolars, altres amb les seves idees i treball. Es facilita informació sobre l’AFA i les seves comissions. I s’ofereix servei de bar i esmorzars.

Qui l’organitza?

AFA

Quan s’organitza?

Finals d’octubre

Què celebrem?

Aquesta festa, no està vinculada a cap colla en concret, és una festa comunitària. Tot i organitzar-la l’AFA, ens calen famílies voluntàries per fer de castanyers o castanyeres per les colles infantils i per vendre castanyes i panellets casolans a les paradetes que situem a la sortida de l’escola.

Quina colla l’organitza?

Colles de 1r

Quan s’organitza?

Desembre

Què celebrem?

Arriba el final de trimestre, el solstici d’hivern i les festes nadalenques Volem fer comunitat celebrant-ho plegats!

Les famílies de 1er organitzen activitats i manualitats amb motius hivernals. Es fa una rifa nadalenca i ens acomiadem fins el trimestre següent. Hi ha servei de begudes i menjars casolans.

Quina colla l’organitza?

Colles de 3r

Quan s’organitza?

Febrer

Què celebrem?

La comunitat pot gaudir tot disfressant-se a la Rua de Poblenou tot compartint festa amb altres escoles del barri.

Les famílies de 3r proposen la disfressa i faciliten a la resta de famílies com confeccionar-la. S’engalana camió pel dia de la comparsa, en que es desfila per la Rambla de Poblenou tot berenant.

Quina colla l’organitza?

Colles d’I5

Quan s’organitza?

Febrer

Què celebrem?

Quan s’acosta la Primavera, ens ve de gust posar ben guapa l’Escola tot fent comunitat! Les colles d’I5 passaran una jornada diferent preparant l’Espai Natural pel bon temps.

Les famílies d’I5 participen aportant una planteta i fent una plantada durant un matí amb els infants, gaudint de la natura i d’un esmorzar comunitari.

Quina colla l’organitza?

Colles de 6è

Quan s’organitza?

23 d’Abril

Què celebrem?

Per St. Jordi, com marca la tradició, venem roses, llibres (donats per les famílies del Fluvià) i menjar casolà a la sortida de l’escola.

Quina colla l’organitza?

Colles de 2n

Quan s’organitza?

Maig

Què celebrem?

Ara sí, quan ja ha arribat la Primavera, ens encanta poder celebrar-ho amb tota l’escola.

Les famílies de 2n organitzen tot d’activitats per a la comunitat fluviana. Des de manualitats per infants i adults fins a un mercat de segona mà. També hi ha servei de begudes i menjar.

Quina colla l’organitza?

Colles de 4t

Quan s’organitza?

Principis de juny

Què celebrem?

Una jornada esportiva en comunitat!

Passar-ho bé, movent-nos és salut, així que tots a moure el cos!

Les famílies de 4art preparen unes sanes i divertides competicions d’esport en família per a tothom: curses de relleus, sessions de ioga en família, torneig de bàsquet…

Quina colla l’organitza?

Colles de 6è

Quan s’organitza?

Juny

Què celebrem?

Els anys passen i ens fem grans! A 6è celebrem que hem après tant que l’any vinent ens toca encetar nova etapa.

Un comiat en la intimitat amb activitats preparades per ells i per a ells. Molta sort a tots en aquesta nova etapa!

Quina colla l’organitza?

Colles de 5è i d’I3

Quan s’organitza?

Final de curs (juny)

Què celebrem?

Ja està aquí de nou l’estiu! El curs acaba i tots hem après moltes coses. Celebrem tot sopant plegats i brindant per tot allò viscut.

Les famílies d’I3 i 5è decoren el pati per una nit especial, i preparen un sopar deliciós que tothom que hagi reservat podrà gaudir, compartint amb amics a l’escola. Escoltarem música, farem un brindis i menjarem coca!


Darreres entrades sobre Festes