Menjadors Escolars Més Sans i Sostenibles


MEMSS

Per un menjar de qualitat, sostenible i al gust de tothom

L’Escola Fluvià està inscrita al Programa Menjadors Escolars Més Sans i Sostenibles (MEMSS) des del curs 2021-2022. Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa.

Què es el projecte Menjadors Més Sans i Sostenibles?

Menjadors Escolars + Saludables i + Sostenibles

El projecte Menjadors Més Sans i Sostenibles proposa menús escolars amb menys carn vermella o processada i més proteïna d’origen vegetal, promou productes de proximitat i de temporada, i insisteix en oferir productes integrals, entre d’altres propostes.

Les propostes segueixen els criteris establerts a la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar (2020), editada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPSCAT) amb el suport de l’ASPB, entre d’altres entitats i institucions.

Informació complementària

També podeu consultar el recull de preguntes i respostes que ha elaborat l’Agència de Salut Pública de Barcelona per resoldre els dubtes més freqüents sobre l’alimentació saludable dels infants, com per exemple, temes com la proteïna animal o vegetal, les recomanacions sobre el consum d’hortalisses i fruites, els aliments fregits o quina hauria de ser la composició d’un plat en un infant.

Podeu trobar més informació al web del programa de l’ASPB.


Estat actual de l’Escola Fluvià en relació al projecte

Diagnòstic de l’Escola Fluvià

A partir dels menús del mes d’octubre que va facilitar l’Escola al projecte MEMSS i les respostes al qüestionari on-line, ens han fet arribar un informe que ens ha servit per analitzar la situació actual de l’Escola Fluvià i proposar millores o identificar estratègies a mantenir.

Aquest informe ha estat elaborat amb la col·laboració i coordinació de les professionals de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i d’un equip especialitzat en l’àmbit de la sostenibilitat.

La valoració es realitza seguint els criteris inclosos a la Guia d’implementació d’un procés de transformació als menjadors escolars del projecte MEMSS, i també del Programa de Revisió de Menús Escolars (PReME) que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) aplica a la ciutat de Barcelona, basats en les recomanacions de la guia L’alimentació saludable a l’etapa escolar. Edició 2020.

MÉS INFORMACIÓ

Pla d’acció de l’Escola Fluvià

La Comissió Mixta Espai Migdia de l’Escola Fluvià ha decidit marcar-se com a objectius del Pla d’Acció totes les propostes que se’ns van fer arribar des del projecte MEMSS, així com afegir-ne d’altres.

El període que ens hem marcat per assolir els objectius definits és d’un any i mig, és a dir, fins a finals del curs vinent (2022-2023).

MÉS INFORMACIÓ