Colònies d’estiu


Vine de colònies amb nosaltres!


Durant la setmana del 26 al 30 de juny de 2023 per primer cop, els infants de primària del Fluvià podran gaudir d’una setmana de colònies a Can Mas, a Torroelles de Llobregat.

Amb la col·laboració de:

aula2

Resum i presentació!

Proveïdor

Aula2 és una entitat de serveis socioculturals i de dinamització del temps lliure, que va ser fundada fa més de 50 anys amb la intenció de ser una eina de recursos per a les institucions educatives del nostre país. Durant aquests anys han realitzat tot tipus de serveis per a escoles, ajuntaments i altres entitats.

Els canvis i l’evolució en la societat actual han fet necessari la creació de diferents espais de lleure per als infants que siguin un complement per a l’escola o l’educació de les famílies. És per això que enguany us oferim la possibilitat de realitzar no només el casal d’estiu, sinó també de gaudir d’una setmana de colònies especialment dissenyades per a la nostra escola.

Si voleu més informació sobre els seus objectius generals, principis d’actuació i línia pedagògica, podeu consultar el dossier informatiu que ens ha fet arribar aula2.

Ambientació

Uns tuaregs, descendents de la dinastia del faraó i protectors de les piràmides on estan les tombes dels faraons momificats, ens demanen ajuda. Algú ha profanat la tomba de la Faraona Nefertiti i ha robat les joies sagrades! D’aquí pocs dies és l’aniversari de la mort de la Faraona i, segons la llegenda, cal honrar-la ja que ella ens visita des del món dels morts. Si no troba les seves joies, s’enfadarà i caurà una terrible maledicció sobre les nostres terres!

Els infants han de descobrir on es troben el cofres, per tal de retornar-los juntament amb el sarcòfag, ja que del contrari les malediccions s’escamparan i la mòmia no podrà reposar en el més enllà. Durant totes les colònies anirem trobant les tres joies que conformen el tresor de la Nefertiti, mentre coneixem els secrets i misteris de la cultura de l’antic Egipte.


Graella d’activitats

Sortida de l’escola
Arribada a la casa
Esmorzar
Instal·lació als dormitoris
Jocs per a petits grups
Pícnic
Presentació de l’ambientació: El tresor de la faraona
Joc de descoberta de l’entorn
Berenar
Piscina
Sopar
Joc de nit exterior
Conte de bona nit
Bon dia
Esmorzar
Gimcana al bosc
Dinar
Activitat exterior per a grups
Berenar
Piscina i dutxes
Sopar
Vetllada concurs
Conte de bona nit
Bon dia
Esmorzar
Excursió pels voltants
Dinar
Piscina
Berenar
Taller artístic
Sopar
Joc de nit exterior
Conte de bona nit
Bon dia
Esmorzar
Joc de pistes pel bosc
Piscina
Dinar
Activitat exterior per a grups
Berenar
Preparació de la festa final
Dutxes
Sopar
Festa final
Conte de bona nit
Bon dia
Recollida
Esmorzar
Gimcana al bosc
Comiat de l’ambientació
Dinar
Tancament
Tornada a l’escola

Els horaris definitius es publicaran més endavant.

Preu de l’estada

279,00€ per infant

Dies

Del 26 al 30 de juny del 2023

El preu inclou…

 • Equip sòlid i consolidat
 • 4 pensions completes
 • Servei de monitors 24 hores
 • Monitors/es treballadores i motivades i un director/a atent i responsable de l’estada
 • Programació a mida de totes les activitats
 • Material de totes les activitats
 • Assegurança d’accidents
 • Assegurança de responsabilitat civil
 • IVA
 • Servei d’autocar

El preu NO inclou…

 • Dinar de pícnic del 1r dia que els infants hauran de dur de casa.

Inscripcions

En ser una activitat homologada per l’ajuntament de Barcelona i formar part del programa de vacances T’estiu molt!, les inscripcions es duran a terme a través de la mateixa plataforma que el casal d’estiu i entrarà dins del programa de beques. Recordeu que el periode d’inscripcions comença el 30 de març i acaba el 15 de maig.

Atenció! Cal un mínim de 20 infants per poder dur a terme l’activitat.

Descripció

Situada a Torroelles de Llobregat (a 18 km de Barcelona), la masia de Can Mas data del 1420, fou restaurada al s. XIX i, més tard, convertida en casa de colònies al 1988.

L’edifici està distribuït en dues plantes, a la planta baixa es troben els menjadors i les 5 sales comunes i a la primera planta, els dormitoris i sanitaris.

Instal·lacions

Can Mas disposa de pistes de futbol, una gran esplanada i un terreny de bosc, a part de la piscina i la granja. Té una capacitat de 90 places i cuina pròpia.

Servei integral

Aula2 es fa càrrec del ritme global de les colònies, realitza les activitats i participa amb els infants del temps lliure. Els seus monitors/es participen de tota l’estada, des de la sortida de l’escola fins el retorn. Amb tot això s’aconsegueix que els infants percebin els monitors/es com a persones properes i divertides i que, d’aquesta manera, tinguin un punt de referència clar durant totes les colònies.

Un director/a responsable de l’activitat

L’equip de monitors/es està coordinat per un/a responsable que vetlla pel bon funcionament de tota l’activitat, fa de nexe amb l’equip de monitors/es i les persones responsables de la casa i soluciona possibles imprevistos.

L’atesa: la ràtio monitor/infant

La ràtio amb la qual treballa aula2 permet personalitzar molt més l’atenció a cada infant, ja què és indispensable per oferir un seguiment de qualitat. Les ràtios de les colònies són d’un monitor/a per cada 10 infants.

Varietat d’estratègies i activitats

Les propostes i activitats d’aula2 utilitzen diferents dinàmiques per trencar la rutina i motivar als infants. Els principals tipus d’activitats que proposen són: Jocs de descoberta de l’entorn, jocs de pistes, gimcanes, activitats d’expressió corporal, tallers, jocs de nit… A més a més, tot el material necessari està pressupostat i va a càrrec del proveïdor.

Jocs per a petits grups

Es tracta de realitzar diversos jocs breus i dinàmics per tal de començar a conèixer el grup. Entre aquests s’acostumen a fer els jocs de coneixença.

Joc de descoberta de l’entorn

Aquesta activitat té una doble finalitat: la primera és que fa d’introducció a l’ambientació, i l’altra és que són proves situades a diferents llocs claus de la part exterior de la casa, de manera que en el moment que han d’anar d’una prova a l’altra ja es van situant i reconeixent el terreny.

Joc de nit exterior

És una activitat que es fa a l’exterior i per la qual és necessari l’ús de les llanternes.

Conte de bona nit

Aquest està relacionat amb l’ambientació que s’explica a les habitacions un cop els infants estan ja dins el llit. Té com objectiu que es relaxin i agafin el son més fàcilment.

Excursió pels voltants

Triarem alguna sortida que sigui d’interès per als infants i que es pugui realitzar a peu. Aquesta pot ser només de matí o podem aprofitar i dinar de pícnic allà on haurem arribat. Sempre serà necessari que els infants portin cantimplora, gorra i calçat còmode. Si l’excursió és de tot el dia, cal que portin també una motxilla petita.

Activitat exterior per a grups

És una activitat que pretén fer jugar a tots els grups alhora. Hi ha diferents proves que es van descobrint i són realitzades per tots els membres del grup alhora o per algun representant d’aquests.

Taller artístic

El taller és una manualitat que està pensada perquè la realitzin els infants, no perquè agradi als pares i mares. Aquesta estarà relacionada amb l’ambientació triada i serà escollida per les/els monitores.

Vetllada concurs

És una activitat de nit que realitzen tots els infants al mateix moment i ve dinamitzada pels monitors/es que faran participar a tothom.

Gimcana al bosc

És una dinàmica per grups on s’han de realitzar diferents proves. Normalment té per objectiu descobrir alguna cosa relacionada amb l’ambientació i que permet fer la clausura de les colònies.

En construcció…