Incidència en les inscripcions a Futbol Sala 2


Estimades famílies,

Des de la Comissió d’Extraescolars ens adrecem a vosaltres per comunicar-vos la situació d’irregularitat que ha patit l’activitat extraescolar de Futbol Sala 2 i que ha portat a la cancel·lació, a partir del 17 de gener d’enguany, de les inscripcions fetes durant el mes de desembre.

Antecedents

 • Les famílies de 1r i 2n torn d’inscripció (juny i setembre) van acceptar apuntar-se a les trobades esportives de la lliga del CEEB (competició), dins del termini i forma establerta segons les normatives del Consell Esportiu Escolar de Barcelona (CEEB).
 • Durant el 3r torn d’inscripció, es van publicar 3 places lliures a la web. Es van apuntar 7 infants en total, 5 d’ells amb intenció d’afegir-se a les trobades esportives.
 • Un cop valorada la viabilitat de l’activitat en condicions adequades, amb la intenció de donar l’oportunitat a tots els infants inscrits i no alterar les condicions establertes, vam definir diferents condicions de participació, segons els infants fessin o no competició: els que escollissin no competir farien els entrenaments els dimecres i no tots els divendres depenent de si el partit era a casa o fora. Els nous inscrits amb competició farien ronda de participació als partits, ja què la CEEB no permet més de 12 infants per acta de partit.
 • No totes les noves famílies en regim de competició van estar d’acord amb la rotació dels 5 infants. La Comissió d’Extraescolars els informa que si hi ha aquest desacord, aplicarà el criteri de l’ordre d’inscripció i que dos nens restaran a la llista d’espera fins que es produeixi alguna baixa. La resposta de les famílies amb neguits va ser d’incloure tots els infants en la competició. El 24/12/2022 es van confirmar les places a les 7 famílies en règim de rotació.
 • Durant les vacances de Nadal, la Comissió d’Extraescolars no va rebre cap correu referent a aquesta decisió.
 • El 10/1/2023 la Comissió d’Extraescolars rep una petició de rotació general pel grup (antics inscrits i nous inscrits) envers les competicions. El 12/1/2023 es va iniciar una consulta (amb data límit de recepció de resposta el dia 15/1/2023) a les famílies inicialment inscrites al 1r i 2n torn per saber si acceptarien el canvi de condicions.
 • El 13/1/2023 la Comissió d’Extraescolars es va assabentat que el CEEB tenia coneixement que suposadament s’estaven discriminant infants a l’extraescolar de Futbol Sala del Fluvià; acusació envers el proveïdor de l’activitat, no pas de l’AFA que és qui va prendre la decisió. Les conseqüències podrien ser la pèrdua de certificació de totes les activitats esportives del nostre proveïdor, la qual cosa implica que molts infants i famílies de centres escolars i institucions on col·labora el proveïdor no podrien sol·licitar la beca esportiva.

Donat que…

 • no totes les famílies estan d’acord amb les condicions establertes,
 • no s’han fet servir els canals de comunicació oberts a l’escola,
 • s’han rebut acusacions de discriminació, i
 • aquest cas pot derivar en gravíssimes repercussions pel proveïdor

hem decidit que…

 • les famílies que es van inscriure al juny i al setembre continuen l’activitat de futbol sense alteracions,
 • les inscripcions fetes al desembre quedaran suspeses, sense distinció, per tant els infants no podran participar a l’extraescolar, i
 • el proveïdor tornarà la mensualitat integral de gener, a les famílies afectades, encara que ja hagin gaudit de dues sessions d’entrenament.

Preguem la vostra màxima comprensió.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.