Adscripcions instituts


Famílies!

Avui us volem informar que hem tornat a ser notícia arran del tema de les modificacions que es van fer a les adscripcions preferents als instituts del barri.

Com ja deveu saber a l’Escola Fluvià, juntament amb 3 escoles més) tenim adscrits dos instituts (l’Institut Front Marítim i l’Institut Maria Espinalt) en comptes de tres com a la resta d’escoles del nostre districte. Es per aquesta raó que es va engegar una recollida de signatures entre les famílies el curs passat per demanar un tracte equitatiu i es va fer un comunicat de premsa conjunt de les escoles afectades per fer pública la situació i rebre el suport que necessitem.

I què hi deia aquest comunicat?

En aquest document fèiem un resum de les accions que estàvem duent a terme i explicàvem la situació discriminatòria que estàvem vivint i la solució que proposàvem:

COMUNICAT DE PREMSA de les famílies de les escoles Fluvià, La Mar Bella, L’Arenal de Llevant i Les Acàcies (Poblenou-Sant Martí-Barcelona).

Les famílies de les escoles Fluvià, La Mar Bella, L’Arenal de Llevant i Les Acàcies hem engegat una campanya per reivindicar al Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), que afegeixi un institut més del barri (Institut Joncar o Institut Quatre Cantons) als dos instituts adscrits a aquestes 4 escoles que ens assigna el CEB pel curs 2023-24, passant doncs a tenir 3 instituts adscrits i no dos.

El CEB està creant una discriminació entre les escoles públiques dels barris de Poblenou, Front Marítim i Diagonal Mar, donat que a 4 escoles s’adscriuen 3 instituts i a 4 escoles s’adscriuen només 2 instituts. Aquesta distribució no està basada en motius geogràfics ni raons pedagògiques, no hi ha cap explicació que ho justifiqui.

Demanem 3 adscripcions d’instituts per totes les escoles d’aquests barris. D’aquest manera s’ofereix a les famílies un ventall més ampli d’oportunitats i poder escollir el model pedagògic amb llibertat que considerin més adient pels seus fills. Alhora, evitar la sobrecàrrega d’alguns centres educatius, donat que les 4 escoles on s’adscriuen només dos instituts, són escoles on han obert línies extres (bolets) al llarg d’aquests últims vuit anys, per falta de places al barri en l’educació primària.

El passat mes de desembre del 2022, les Associacions de Famílies d’Alumnes de les 4 escoles afectades, junt amb el suport dels 4 Equips Directius d’aquests centres de primària, vam presentar una carta al Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), on exposem la nostra reivindicació i els nostres arguments, alhora que exigim una resposta urgent, abans no s’obri el període d’inscripcions pel curs 2023-24. Ara per ara no hem obtingut resposta del CEB. Adjuntem la carta presentada davant del CEB.

On podem escoltar la notícia?

Al podcast de la cadena SER, del 9 de gener del 2023, a les 6:57 i, un altre cop, a les 7:56.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.