Per un país lliure d’amiant!


Dissabte, 26 de novembre del 2022, es va celebrar la Convenció “Per un país lliure d’amiant!” organitzat per la FAVB i a la qual va assistir el President de la Generalitat, en Pere Aragonès.

Des de la Comissió d’Amiant de l’AFA vam assistir-hi i vam participar a la taula rodona sobre La ciutadania davant l’amiant.

Durant la Jornada es va subratllar l’impacte que té l’amiant en la salut pública, i no només en la laboral. També en la prioritat que haurien de representar les escoles com a entorns a erradicar l’amiant. El motiu principal és que la inhalació de les fibres en edats precoces és potencialment molt més perillosa. La salut dels infants és especialment vulnerable en aquest cas, pel període llarg de latència de les malalties derivades de l’amiant.

La participació d’eurodiputats que treballen per un canvi legislatiu sobre el tractament de l’amiant a nivell europeu, com de la conselleria de Medi ambient de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, fa pensar que el tema es prendrà més seriosament i que està dins l’agenda política, però cal continuar mobilitzant-se per exigir actuacions reals a la ciutat i més vers la salut dels nostres infants.

A la Convenció es va anunciar la creació d’una oficina per erradicar l’amiant a Catalunya i la inversió d’un fons de 10 milions d’euros.

Per a més informació us deixem el document de la Convenció, amb el manifest contra l’amiant i un recull de premsa amb totes les novetats sobre el tema:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.