Mesures d’urgència contra la calor


150 AFA i més de 40 direccions d’escoles promouen un manifest conjunt per reclamar mesures d’urgència per evitar temperatures insuportables als centres educatius.

150 associacions de famílies i 43 direccions d’escoles, amb el suport d’Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), han fet públic un manifest conjunt per reclamar mesures d’urgència i inversions per evitar temperatures insuportables als centres educatius de Barcelona.

El manifest denuncia que es posa en risc la salut d’infants i treballadors i que s’incompleix la normativa de seguretat i salut. Per això reclama:

  • Mesures a llarg termini: definir un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire que garanteixin l’eficiència energètica i el confort tèrmic
  • Mesures urgents a curt termini: ventiladors a les aules i intervencions als patis (arbrat per generar ombres, reduir ciment i naturalitzar patis per contribuir a baixar les temperatures)

Davant l’anunci del Departament d’Educació de repartir 350 ventiladors als centres educatius catalans (que les direccions dels centres ni tan sols saben com demanar formalment), les AFA recorden que aquesta no és la solució definitiva i que és imprescindible fer un estudi en profunditat de les necessitats de cada escola i destinar inversions a resoldre el problema abans de l’estiu vinent.

Les AFA alerten que el canvi climàtic ens obliga a estar preparats per estius més llargs i calorosos, i argumenten que per aquest motiu els ventiladors només poden ser una mesura temporal mentre s’estudien i es posen en marxa solucions més definitives.

Llegeix el manifest sencer aquí

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.