Resum de la reunió del 10/02/2022


Dilluns 10 de febrer, l’AFA Fluvià, juntament amb veïnat i membres del Casal de Barri Bac de Roda, es va reunir amb tècnics i polítics de l’Ajuntament de Barcelona per posar damunt la taula en quina situació ens trobem. Ens van dir que estan intentant fer el possible per anar parant els peus al propietari de la nau ubicada al carrer Fluvià 89 amb la legislació que tenen per la mà.

Bàsicament, el que poden fer ara per ara es anar posant multes per deficiències estructurals a les teulades. Això no vol dir que hagin pogut confirmar que hi ha amiant a les cobertes, perquè legalment no poden entrar en ser una propietat privada.

Finalment, van dir que a nivell legal, les lleis actuals només són restrictives en l’àmbit laboral amb l’amiant, és a dir, per aquelles persones que treballen amb l’amiant. No obstant, a nivell legal i per la salut dels veïns del voltant, no poden fer res mentre els edificis no siguin de propietat de l’ajuntament.

Tot i que tothom va demostrar un gran interès i van dir que seguiran buscant la fórmula per aturar les obres, admeten que estan bastant lligats de peus i mans.

Tot i que sospiten que sí que hi ha amiant, no ho poden demostrar en no poder entrar a agafar mostres. Però per l’edat de l’edifici, és més que probable que ho sigui.

Des de l’AFA Fluvià vam plantejar que donat que els infants es passen des de P3 fins a 6è a l’escola, existeix la possibilitat que, en uns anys, alguns d’aquests infants tinguin problemes de salut. És per això que volem que trobin la manera de retirar tot l’amiant que hi pugui haver el més aviat possible.

Enllaços d’interès

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.