Ha tornat l’hivern i ha tornat la festa al Fluvià


Dissabte, 15 de desembre va tenir lloc la Festa d’Hivern al Fluvià. Una festa ja tradicional a l’escola a on totes les famílies van poder gaudir d’un munt d’activitats organitzades per les colles de primer.

A l’arribar, ens vàrem trobar un arbre dels desitjos. Va començar peladet, peladet i a poc a poc van anar-hi creixent un munt de fulles plenes de bons desitjos: “Molt d’amor”, “Jugar molt”, “Vull que l’escola sigui feliç”, “Pau per a tothom”… missatges breus però intensos…

A cobert de la fresqueta, els infants van poder gaudir de la robòtica, la costura i les manualitats. Un munt de nenes i nens van deixar anar la seva creativitat a través de diverses propostes fetes amb gomets, cartolines de colors, paper i amb tisores i cola, van crear veritables meravelles.

Un taller de contact moviment, realitzat per una mare de primer, va permetre a les famílies (infants i adults), desenvolupar la seva consciència corporal i l’escolta en un espai de trobada amb el seu moviment, improvisació i i dansa amb un mateix i amb l’altre.

Capítol a part mereix el taller de fluvianetes conduit per la Colla Gegantera del Fluvià. En el marc de la Campanya “SOS Fluvianetes”, van realitzar un taller d’elaboració d’imants amb el logotip de l’AFA per tal de recaptar diners per a poder reconstruir els capgrossos amb un material adient. L’objectiu és que els més menuts de la colla els puguin dur amb facilitat, que siguin lleugeres, per a que no passin ni fred ni calor… i puguin gaudir sense problemes dels balls geganters. Seguirem rebent notícies!

Ja a l’exterior, a l’espai natural, un taller de circ, el pintacares i el joc “TrobaLaBola” en la que els nens i nenes havien de trobar boles nadalenques ocultes en diferents indrets, varen tenir un èxit impressionant.

Ja cap al final de la festa, la xocolatada, una gran actuació de titelles i el sorteig de les ja tradicionals paneres, van donar pas a l’actuació de les nostres Colles de Cultura Popular: els Tabalots i els Geganters (què serien les festes del Fluvià sense la seva actuació!), que van posar punt i final a una gran trobada hivernal de famílies del Fluvià.

Volem agrair, per acabar i en primer lloc, la gran organització per part de les colles de primer, la col·laboració de l’equip de l’escola, les famílies de sisè, així com a totes les famílies que vàreu compartir aquestes hores de trobada. També a la Comissió de Barri per haver iniciat en aquesta festa, una campanya informativa als veïns i veïnes de la zona per fer-los partícips del que hi passaria.

Per últim… gràcies, moltes gràcies també…. a Vernita Studio & Shop, Eixos Creativa, Barnalleure, la Katerina i el David, pels tallers i activitats. Gràcies a L’Estol, productes ecològics, a Kids&Us Poblenou, Condis i a les famílies que han col·laborat en les paneres i gràcies a Campos Estela per la xocolata.

Propera parada….Carnestoltes!!!! Seguirem informant!

Bones Festes!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.